Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid | Gennep Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 0485 - 745800
 • Hier groeit mijn
  business als kool
 • Hier grazen straks 200
  koeien online
 • Hier rustig genieten
  van het snelle leven
 • Hier webwinkel
  ik de wereld
 • Hier branden de peertjes
  als ik thuis kom
 • Hier sproei ik mijn tuin
  vanuit het regenwoud
 • Hier verdwijnt
  stotteren uit beeld
 • Hier ligt Australië
  om de hoek
 • Hier facetimen met
  je tante in Marokko
 • Hier haarscherp
  Humberto kijken
 • Hier vierkante ogen
  van het netflixen
 • Hier zonder kuren
  uren blijven turen
 • Hier is live U2 streamen
  geen toekomstmuziek
 • Hier staat loepzuivere
  radio op het programma
 • Hier straks gratis
  wifi langs de lijn
 • Hier houden we je
  scherp in de gaten
 • Hier de zorg die we
  later nodig hebben
 • Hier volg ik mijn
  colleges vanuit bed
 • Hier delen we slim
  elkaars kennis
 • Hier kun je
  gemakkelijk overstappen
 • Hier haal je
  dikke data bij je binnen

Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid

Data-explosie
“Wat lucht is voor mensen, is internet voor de zakenwereld. Een bedrijf kan niet meer zonder. Het type klanten waar ik voor mijn werk mee in aanraking kom is vaak actief in de dienstverlening. Internet is voor hen nu al van cruciaal belang. In de toekomst zal industrie en handel er nog meer van afhankelijk worden. Alles wordt smart, alle apparaten worden met elkaar verbonden. Het gebruik van data zal exploderen, op de digitale snelweg zal het drukker en drukker worden. Daar moeten we op voorbereid zijn.”

Duurzaamheid
“Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid, het helpt zelfs het milieu te verbeteren. Bijvoorbeeld bij mijn buurman. Die is boer en bestuurt nu zijn landbouwvoertuigen nog zelf, maar hoe is dat over een paar jaar? Dan zal dat waarschijnlijk gebeuren via een internetverbinding en via software waardoor hij nog efficiënter kan werken. Robots, het klinkt futuristisch maar het is dichterbij dan je denkt. Denk ook aan intelligent elektrisch vervoer, het verduurzamen van onroerend goed. Of internetshoppen en thuiswerken. Dat helpt allemaal om de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen. Er is wel een snelle verbinding voor nodig.”

Bewustwording
“Toen ik vanuit de stad (met glasvezel) in Gennep kwam wonen, werd me een schrikbeeld voorgehouden over het internet hier. Het viel me uiteindelijk niet tegen, maar ik ben ook geen groot gamer of extreme downloader. Maar ik mis toch wel het comfort wat zo’n supersnelle verbinding geeft. Toch moeten we ons bewust worden van het feit dat de verbinding die we nu hebben niet goed genoeg is voor de toekomst. Mensen leven vaak in het nu of in het gisteren. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen, maar dat moeten ze zich wel realiseren en als het kan, er wat aan doen.”

 

Schrijf nu in
Goed internet is ook belangrijk voor duurzaamheid
×