Keuzehulp | Gennep Glasvezel
Hulp? Hulp nodig? 0485 - 745800

Keuzehulp

Keuzehulp

Glasvezel is voor iedereen van waarde, maar het gebruik ervan is voor iedereen verschillend. Weet je niet goed welk glasvezelpakket voor jou het meest geschikt is? Lees dan de onderstaande informatie goed door.

Doe ook de speedtest zodat je weet of de aansluiting die je nu hebt toekomstbestendig is: Klik hier en voer de test uit.

Kies je snelheid

Voordat je een internetsnelheid kiest is het raadzaam om eerst te testen
welke snelheid je nu hebt. Klik hier om de test uit te voeren.

Glasvezel, dat betekent per definitie onbeperkt supersnel internet. De snelheid van glasvezelinternet verschilt echter per provider en abonnement. Welke snelheid past bij jouw internetgebruik? Elk glasvezelpakket kent een up- en downloadsnelheid die varieert van 250 Mpbs tot 1 Gbps. Mbps staat voor megabit per seconde en geeft aan hoeveel data de verbinding per seconde kan doorgeven. Welke snelheid je ook kiest, met glasvezel krijg je altijd een snelle en betrouwbare verbinding. Bij glasvezelinternet is je uploadsnelheid bovendien altijd gelijk aan je downloadsnelheid.

Wanneer je een heavy gebruiker bent die veel games speelt, veel download en grote bestanden verstuurt of in de ‘Cloud’ werkt, dan is het aan te bevelen om voor een groter pakket (500-900 Mbps) te kiezen. Of wanneer je films en muziek streamt of veel thuis online werkt dan kan een wat groter pakket ook al interessant zijn. Ben jij iemand die vooral wat rond surft op het internet en af toe wat foto’s verstuurt dan volstaat een pakket van 250 Mbps al.

Steeds meer mensen nemen geen televisie-abonnement meer af. Ze kijken tv via hun laptop, smart TV of tablet. Dat kan eenvoudig via websites als kijk.nl, nlziet.nl, rtlxl.nl of npo.nl. je kijkt dan jouw favoriete programma;s wanneer jou het uitkomt en vaak zonder reclame. Je hebt dan alleen nog een internetabonnement nodig van circa 250 Mbps of meer.

Hoeveel apparaten heb je in huis?

Niet alleen de intensiteit van je internetgebruik speelt een rol bij de keuze voor een bepaalde snelheid. Ook het aantal apparaten dat je in huis gebruikt die verbonden zijn met internet zijn van belang. Ieder huishouden heeft steeds meer apparaten met internet daarop in gebruik. Denk aan laptops, televisies, mobiele telefoons, iPads, game consoles en bijvoorbeeld ook keukenapparatuur of verwarming. Als alle apparaten in huis tegelijkertijd verbonden zijn met internet is er meer bandbreedte (Mbps) nodig om de verbinding stabiel te houden. Vooral in grotere gezinnen (4 personen of meer) waarbij alle gezinsleden ook nog eens actief internetten of interactief tv kijjken, is een pakket (bijv. 250 Mbps) aan te bevelen.

Tv-pakket

Glasvezel is niet alleen internet. Je kunt er ook voor kiezen om televisie via glasvezel te nemen. Diverse providers bieden 3-in-1 pakketten aan bestaande uit internet, televisie en telefonie. Met televisie via glasvezel geniet je van haarscherpe beeldkwaliteit. Veel providers bieden bijvoorbeeld interactieve en/of HD-tv aan. Naast de beeldkwaliteit zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten. Heb je meerdere televisies in huis? Houd dan in de gaten dat het bij interactieve televisie (IP-TV) noodzakelijk is dat elke tv in huis voorzien wordt van een eigen setopbox. U kunt natuurlijk ook gebruik blijven maken van het digitale (DVB-C) signaal, daarvoor is géén setopbox nodig. Let daarnaast op extra opties. Zo heeft elk pakket een verschillend zenderaanbod en opties zoals opnemen, pauzeren, uitzending gemist ed.

Steeds meer mensen nemen geen televisie-abonnement meer af. Ze kijken tv via hun laptop, smart TV of tablet. Dat kan eenvoudig via websites als kijk.nl, nlziet.nl, rtlxl.nl of npo.nl. je kijkt dan jouw favoriete programma;s wanneer jou het uitkomt en vaak zonder reclame. Je hebt dan alleen nog een internetabonnement nodig van circa 250 Mbps of meer.

Telefonie

Bij de pakketkeuze kun je ook overwegen om telefonie op te nemen. Zoals gezegd bieden veel providers een 3-in-1 pakket aan, waarbij telefonie zit inbegrepen. Je kunt jezelf afvragen of je onbeperkt wilt bellen naar vaste nummers? Naar mobiele nummers? En wanneer je veel met het buitenland belt, moet je dat ook meenemen in je keuze. Wanneer je veel belt loont het zeker om een onbeperkt bellen pakket te kiezen. Dit voordeel haal je er dan namelijk al snel uit.

Alles-in-1 voordeel

De prijs die je per maand voor je pakket betaalt is voor veel mensen een belangrijke factor. Bij glasvezel geldt ook dat hoe groter je pakket is (hogere snelheid, onbeperkt bellen etc.) hoe hoger het maandbedrag is dat je betaalt. Vaak is het wel zo dat wanneer je kiest voor een 3-in-1 pakket waarbij je naast internet ook telefonie en televisie via glasvezel neemt, je voordeliger uit bent. Daarnaast vinden sommige mensen het prettig om alle zaken bij één provider geregeld te hebben.

×